Tjaakolina ten Have

Eigenaar Tjaakolina ten Have is in maart 2017 vertrokken naar Bonaire nadat ze het jaar daarvoor voor de duur van 4 maanden onderzoek had verricht of ze zou kunnen aarden, tegen de warmte kon en of er mogelijkheden waren tav werk.

Bonaire het eiland waar ze 10 jaar eerder voor het eerst voet aan wal zette en waar ze prachtige herinneringen aan bewaarde en diep verankerd zat in haar hart. Natuurlijk trof ze veranderingen aan, geen (ei)land blijft stil staan in ontwikkeling, soms ten goede maar soms ook niet. Maar ook nu wist zij weer hartelijke, warme mensen te ontmoeten en nam ze het besluit dat ze op Bonaire wilde gaan wonen en werken. Er was genoeg te doen op haar expertise gebied en vanuit het gedachtegoed dat ze daar niet alleen voor haarzelf kwam om wat te ‘halen’ maar dat ze ook hoopte wat te mogen ‘brengen’. Terug in Nederland kwam er een container voor de deur en werd het huis verkocht. De overtocht kon beginnen.

Wat voorafging;

Op jonge leeftijd begonnen binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid met communicatie en specialiseerde zich op het gebied van vreemdelingenzaken, huiselijk- en eergerelateerd geweld. Jarenlang werkte zij in verschillende functies binnen het justitieel sociaal domein, in functies variërende van medewerker, projectleider, beleidsadviseur. Later ging zij in deeltijd werken bij het project- en interim management kantoor van Tielenco. Daar adviseerde zij voor marketing en sales. Ondertussen zette zij zich óók in als vrijwilliger voor terminaal zieke mensen om hun laatste wens in vervulling te laten gaan.

Dat kon heel divers zijn van een tuinrenovatie tot het organiseren van een trouwerij. Mét medewerking van de middenstand, familie en vrienden van de desbetreffende persoon maar zónder een euro bestedingsruimte. Maar het lukte, altijd…

Uiteindelijk startte zij haar eigen handelsonderneming voor import en export met Italië. Als consultant had zij daarnaast inmiddels een groot netwerk weten op te bouwen binnen horeca Noord Nederland.

OptiAdvies

Tjaakolina ten Have is op Bonaire druk bezig om haar consultantie bedrijf ook hier op te bouwen. Voor projecten op het gebied van advies, wat kan variëren van interieur, kleur, verlichting kan men haar ook inhuren voor kwaliteitsdoeleinden tav inzet van het personeel en de geboden diensten vanuit de keuken.

LEES MEER >

Hypnotherapist Bonaire

Tjaakolina ten Have is altijd geïnteresseerd geweest in zingeving en iets kunnen betekenen voor een ander.

Na cursussen tav persoonlijke ontwikkeling, Reiki enz. kwam zij in aanraking met Hypnotherapie en alle mogelijkheden die dit biedt. Hypnotherapie is een therapievorm die kan worden toegepast bij klachten, problemen en belemmeringen met een sociaal, psychisch en/of psychosomatisch karakter.

LEES MEER >